Қазақстан жаңалықтары

ҚР Білім және ғылым министрлігі Балаларды қорғау Комитетінің басшысы Насымжан Оспанова мектеп мәзіріне енгізіліп жатқан жаңалықтар туралы айтып берді

Оның айтуынша, тамақтануды ұйымдастыру ережелерінде ұлттық дәстүрлер мен отандық өнімдерге сәйкес мәзірді әзірлеу бөлігінде норма қарастырылған.

“Оқушыларды толық қамту мақсатында тамақтануды ұйымдастырудың қауіпсіз жағдайларына әсер ететін критерийлер талданды. Бұл буфеттік қуат моделін анықтауға мүмкіндік берді, асханасы жоқ мектептердегі оқушыларды тамақтандыруға арналған буфет өнімдерінің ассортименттік тізбесін әзірлеу. Нормативтік құжат Денсаулық сақтау министрлігімен келісілді. Бұдан басқа, оқушылардың дұрыс тамақтануын ұйымдастыру бойынша әдістемелік ұсынымдар әзірленді, онда міндетті тағамдық нормалар, технологиялық карталар бар. Азық-түлік заттарына энергия нормаларының, физиологиялық қажеттіліктерінің өзгеруі негізінде “азаматтарға әлеуметтік көмек көрсету қағидалары”320 қаулысына тиісті түзетулер енгізілді. Интернаттық ұйымдар мен колледждерде жетім балаларға арналған тамақтану нормалары қайта қаралды”, – деді Насымжан Оспанова аппараттық кеңесте.